Mi lesz a nyarunkkal a járvány után?

Posztolta Gourmand Iskola 2020/05/17 0 Hozzászólások

Jó kérdés, igaz? Bár lenne rá egzakt válaszom, amivel megnyugtathatlak. Azonban az sajnos nincs, viszont azt tudom, hogy minden más lesz, mint tavaly; minden meg fog változni. A járvány hatására óvatosabbak, felelősségteljesebbek, elővigyázatosabbak és tudatosabbak leszünk.

 

Mi volt tavaly?

 

Strandoltunk, kirándultunk, úsztunk, fociztunk, buliztunk, táncoltunk, fesztiválra mentünk. Nem tudom, hogy idén is így lesz-e; de ha esetleg igen, akkor sem lesz semmi ugyanolyan. A strandon nem napozhatunk majd ketten ugyanazon a törölközőn fekve, kirándulás közben nem fogjuk körbeadni a vizes palackot. Idén mindenkinek saját törölközője és saját palackja lesz, a táskánkban pedig a naptej mellett biztosan ott lapul majd egy zacskó kézfertőtlenítő kendő. A világ visszavonhatatlanul megváltozott, és mi megtanultunk odafigyelni önmagunkra és egymásra; megtanultuk, hogy az egészségünk kincset ér, és vigyáznunk kell rá.

 

Sokkal óvatosabbnak kell lennünk

 

Az, hogy minden más lesz, nem feltétlenül jelenti, hogy rosszabb, nehezebb és elviselhetetlenebb, csupán azt jelenti, hogy nagyobb tudatosságot igényel majd. Nem élhetünk tovább hűbelebalázs módjára, fel kell nőnünk, és meg kell tanulnunk felelősséget vállalni önmagunkért. Oda kell figyelnünk a barátainkra, kisebb testvéreinkre, szüleinkre és a nagyszüleinkre is.

 

A félig üres pohár tipikus esete

 

Nem tudom, hogy konkrétan mire számíthatunk a következő hónapokban, nem tudom, hogy milyen nyarunk lesz, és mit fogunk csinálni (illetve, hogy mit csinálhatunk majd). De azt tudom, hogy rajtunk múlik, hogy jól fogjuk-e érezni magunkat, hogy kihasználjuk-e a lehetőségeinket, és hogy megtaláljuk-e a kapcsolattartás és az élményszerzés biztonságos módjait; vagy beletemetkezünk a problémáinkba, és hagyjuk eluralkodni magunkon a rossz érzéseket.

 

Ne bánkódj amiatt, hogy mi minden nem lesz idén, ne gyötörd magad olyan gondolatokkal, hogy tavaly mennyivel jobb volt, mert ezzel csak a saját hangulatodat mérgezed meg. Idén lehet, hogy kimarad a külföldi nyaralás, vagy egy-egy fesztivál, de lesznek helyette más lehetőségeid. A lényeg, hogy ne zárkózz el, és lásd meg a szépséget ezekben is! Döntsd el, hogy Te jól fogod érezni magad!