5 kihagyhatatlan kirándulóhely Budapest környékén

Posztolta Gourmand Iskola 2019/10/19 0 Hozzászólások

Ilyen csodálatos időben vétek a szobában kuksolni! Októberben bizony már nem szokott hétágra sütni a nap, és a 20 fokos hőmérséklet is hatalmas ajándék. Használjuk ki, amíg lehet, és szervezzünk a hétvégére egy-egy kellemes kirándulást a barátainkkal, vagy a családdal. Összegyűjtöttünk Nektek 5 olyan kirándulóhelyet, ami csodálatos élményt nyújt, és akkor is könnyen teljesíthető, ha az ember nem a konditeremben éli az életét. Túrázásra, sétára, kirándulásra fel!

 

Árpád-kilátó

 

Ha igazán varázslatos panorámát szeretnétek látni, akkor pattanjatok fel a Kolosy téren a 65-ös buszra, és menjetek el vele a végállomásig (Fenyőgyöngye). Ha leszálltatok a buszról, indulatok el dél felé, és kövessétek végig a széles kék turistajelzést. 30-40 perc múlva meg is fogtok érkezni az Árpád-kilátóhoz, ahonnan csodálatos kilátás tárul majd elétek gyönyörű városunkra.

 

Rupp-hegy

 

A XI. kerületben magasodó Rupp-hegy szintén nagyszerű úti cél, ha szeretnénk kicsit kimozdulni otthonról, és a jó levegőn tölteni a szabadidőnket. A területe mintegy 8 hektár, melyen összesen 38 védett növényfajt csodálhatnak meg a kirándulók. A túra körülbelül 2- 2 és fél óra alatt kényelmesen teljesíthető, így biztosan nem fogtok nagyon elfáradni, ellenben fantasztikus élményben lesz részetek.

 

Holdvilág-árok

 

A Holdvilág-árok a Visegrádi-hegységben terül el, és akár Kiskovácsiból, akár a Lajos forrástól is megközelíthető. Ez az útvonal nem éppen könnyű, de megéri a sok gyaloglást.

 

Remete-barlang

 

Ha a Pilisben lévő Remete-barlangot választjátok, akkor Máriaremete felől induljatok (remek találkahely például a Kisboldogasszony-tempolom). A távolság mindössze 5 kilométer, így bátran nekivághattok! Kövessétek az Ördög-árok partja mentén a kék jelzést, ami egyben tanösvényként is funkcionál.

 

Paprikás patak

 

Szintén a Pilisben fedezhetitek fel a festői szépségű Paprikás patakot, valamint a Rózsika-forrást, és idefelé látni fogtok egy fantasztikus vízesést, és egy érdekes homokkőfalat is (ami biztosan mászásra invitál majd benneteket). A Rózsika-forrás vize nem iható, azonban a mellette elterülő tisztás kiválóan alkalmas egy kellemes piknikre, tollaslabdára és egy kis pihenésre.

 

Kellemes barangolást kívánunk!