Black Friday- ezeket a hibákat ne kövesd el

Posztolta Gourmand Iskola 2019/11/16 0 Hozzászólások

Közeleg a vásárlás szinte hivatalos ünnepe, a Blak Friday. Bizonyára a Te listádon is szerepel néhány dolog, amit szeretnél akciós áron megvásárolni; biztos Te is alig várod már a hihetetlen árzuhanást a kedvenc üzleteidben. Érdemes azonban tudatosan indulnod el a nagy beszerző körútra (akár online is), mert különben csúnyán megbánhatod a költekezést. Ebben segít Neked e heti bejegyzésünk.

 

Ne vedd meg, csak mert akciós

 

Az „akció” hívószó gyakran puszta átverés. Az áruházak ugyanis rendszerint megemelik a termékek árát, mielőtt „hihetetlen akciót” hirdetnének. Tehát, például, amit a táblák szerint 70-80% kedvezménnyel vásárolhatsz meg, az nem ritkán csupán 10%-kal olcsóbb az eredeti árnál. Légy résen, és ne sétálj bele ebbe a csapdába!

 

Ne vedd meg, ha nincs szükséged rá

 

Az „ennyiért nem lehet itthagyni/ a hülyének is megéri” típusú vásárlások általában szintén nem sülnek el túl jól. Karácsony előtt ráadásul hajlamosak vagyunk úgy gondolkodni, hogy „majd legfeljebb odaadom valakinek ajándékba”- azonban sajnos ez sem éppen a helyes megközelítés. Gondolj csak bele! Az, amit olyan indíttatásból vásárolsz, hogy majd valakinek jó lesz, az nyilván teljesen személytelen, nem igaz?

 

Ne vedd meg, csak mert márkás

 

Az, hogy az éppen aktuális kedvenc influenszered (nyilván komoly gázsi ellenében) magára ölt valamilyen márkás cuccot, nem jelenti, hogy Neked ész nélkül utánoznod kell. Inkább teremtsd meg a saját stílusod, és keress olyan holmit, ami a Te egyéniségedhez (és nem az ő gondosan kidolgozott álkarakteréhez) illik!

 

Ne vásárolj, csak mert a többiek vásárolnak

 

A vásárlás szinte minden esetben közösségi élmény (ha egyedül jutunk hozzá valamihez, azt is nagy előszeretettel posztoljuk a Facebookon, vagy Instán). Tehát, ha a barátnőink, barátaink shoppingolni indulnak, sokszor csupán azért csatlakozunk, nehogy kimaradjunk valamiből. Ha pedig már elkísérjük őket, nyilván magunk is kinyitjuk a pénztárcánkat. Célszerű tehát végiggondolnod, hogy valóban szeretnél-e venni valamit, vagy csak nincs kedved otthon lebzselni. Persze az sem gond, ha velük tartasz, viszont akkor kalkulálj előre, hogy belefér-e a büdzsébe (pláne karácsony előtt) némi plusz kiadás. A kulcsszó a tudatosság!