Beiskolázás / Felvételi tájékoztató


Felvételi eljárás a 2019/2020-as tanévre


 
- tagozatkód: 0006 Szakgimnázium;
- tagozatkód: 0007 Szakács, 0008 Cukrász, 0009 Pincér szakmákra;

- 3+2 Szakközépiskolai képzésekre és
- érettségizettek részére  is.


Jelentkezés módja: személyesen, időpont egyeztetést követően az igazgatóságon. Kérjük,  hogy mindenki hozza magával jelentkezési lapjának másolatát vagy felső tagozatos bizonyítványát és központi írásbeli felvételi eredményeit.

A 2016/2017–es tanévtől iskolánk vendéglátóipari,  idegenforgalmi, kereskedelmi szakgimnáziumként , szakközépiskolaként  és általános gimnáziumként működik. Ez a képzési struktúra jelentős változásával járt. Lényege a változásnak, hogy mind a szakgimnáziumi mind pedig a szakközépiskolai képzés érettségit és szakmai végzettséget biztosít.  Gimnázium választása esetén a tanuló gimnáziumi általános érettségit, a vendéglátós szakirány választásával  pedig pincér szakképzettséget  is szerezhet.

A 2019/2020-as tanévben a szakmai vizsgával rendelkezők számára is megnyitjuk az érettségihez vezető utat.

Célunk, hogy a vendéglátóipar és az idegenforgalom számára sikeres, korszerű, általános műveltséggel, magas szintű szakmai szakképesítéssel, megfelelő nyelvtudással, külföldön is konvertálható felkészültséggel rendelkező szakembereket képezzünk.


Nyelvi előkészítő évfolyam

tagozatkód 0002A nyelvi előkészítő évfolyam a gimnáziumi, a szakgimnáziumi és a szakközépiskolai képzés előtt végezhető el. A nyelvi előkészítő évfolyamon a tanulók egy teljes évig két idegen nyelvet ( angol – német ) és informatikát tanulnak emelt szinten , az angolt heti 14 órában, a németet 4 és az informatikát is 4 órában, kiegészítve azokat szinten tartó (magyar, matematika) tantárgyakkal.

Az ingyenes felvételhez szükséges :

 • 8. osztályos bizonyítvány;
 • felvételi elbeszélgetés;
 • központi írásbeli sikeres megírása.Gimnázium

tagozatkód 0001A 4 osztályos gimnázium alapvetően a korábbi 8+4-es oktatási szerkezet tagja, amely a jelenlegi országos oktatási struktúrában is megőrizte elsődlegességét. A gimnáziumi érettségivel továbbtanulási lehetőség nyílik meg egyetemekre és főiskolákra.

A gimnáziumi ingyenes felvételhez szükséges:

 • 8. osztályos bizonyítvány;
 • felvételi elbeszélgetés;
 • központi írásbeli sikeres megírása.Szakgimnázium

tagozatkód 0006A szakgimnázium 4+1 éves. Átmenetet képez a gimnáziumi és a szakmai oktatás között, mely során a négy fő tárgy - magyar, matek, történelem, idegen nyelv - mellett a 4. évben mellék szakképesítésként, OKJ- s pincér szakképesítést szerezhetnek a szakmai érettségivel egy időben. Az 5. évfolyamon vendéglátásszervező végzettséget kaphatnak, mely a főiskolai felvételi eljárásban plusz pontot ér.


Az ingyenes felvétel feltétele:

 • 8. osztályos bizonyítvány;
 • Eü-i alkalmassági;
 • részvétel a felvételi elbeszélgetésen;
 • központi írásbeli sikeres megírása.Szakközépiskola ( Szakács, cukrász, pincér )

tagozatkód szakács 0007 - tagozatkód cukrász 0008 - tagozatkód pincér 0009A szakközépiskola 3+2 éves. Az első 3 év keretében a szakképzés során a szakács, cukrász, pincér szakmák valamelyikének a megszerzésére van lehetőség, a +2 év pedig az érettségire felkészítést szolgálja


Az ingyenes felvételhez szükséges:

 • 8. osztályos bizonyítvány;
 • Eü-i alkalmassági;
 • részvétel a felvételi elbeszélgetésen;
Érettségire felkészítő szakközépiskolai képzés OKJ-s szakmai vizsgával rendelkezők részére


A képzés azok részére indul, akik rendelkeznek már iskolarendszerű képzésben megszerzett OKJ-s szakmai bizonyítvánnyal. A cél az, hogy a szakmai tanulmányok ismeretanyagát kiegészítsék az általános műveltséget megalapozó közismereti tantárgyak által
megszerzett tudással. A kétéves, nappali rendszerű oktatás befejeztével a tanulók érettségi vizsgát tehetnek.


A beiratkozáshoz szükséges: a szakmai OKJ-s bizonyítvány

Szakmai képzés érettségizetteknekA 2018/19-es tanévben is indítunk érettségizettek részére szakács, cukrász és pincér, szakokat.


A képzés iskolarendszerű nappali jellegű. A juttatások a megszokott feltételek alapján igényelhetőek.Az oktatás során a hangsúly teljes egészében a szakmára helyeződik, azaz az elméleti alapozásra és a gyakorlati tudás megszerzésén keresztül a kreatív készségek kibontakoztatására.
A tananyag könnyebb elsajátíthatósága érdekében diákjaink olyan gyakorlati helyekre kerülhetnek, ahol megfelelő készség és hozzáállás esetén megalapozhatják szakmai karrierjüket. Ezekben a topkategóriás éttermekben és hotelekben gyakornokoskodva módjuk nyílik a legfontosabb feladatuk megvalósítására, arra, hogy az óriási mennyiségű lexikális ismeretet a szemük előtt ínycsiklandozó, kívánatos fogásokká, desszert költeményekké varázsló, illetve ezek ízléses, elegáns tálalásának fortélyait közszemlére bocsájtó mesterek tudását elleshessék.


Ezen az úton válhatnak a leendő diákok maguk is majdani mesterekké.


A beiratkozáshoz szükséges:

 • érettségi bizonyítvány;
 • Eü-i alkalmassági;VizsgákIskolánk a központi felvételi eljárás keretében írásbeli vizsgát és szóbeli meghallgatást szervez.


Helye: 1165. Budapest Veres Péter út 102.


A központi felvételi vizsga időpontja: 2019 január 19. szombat, 10 óra

Pótló központi felvételi vizsga időpontja : 2019. január 24. csütörtök 14 óra


Az írásbeli felvételi megírásához szükséges eszközöket (toll, ceruza, körző, vonalzó, szögmérő,stb.) a felvételizők hozzák magukkal.


Az írásbeli felvételi vizsgára jelentkezni lehet az e célra központilag rendszeresített, az általános iskolában kitölthető felvételi lapon 2018 december 07-ig.


Aki az iskolánkban akarja az írásbeli vizsgát letenni, annak a titkárságon le kell adnia a jelentkezési lapját.


Szóbeli meghallgatás időpontja:

 • 2019 február 21. csütörtök 14.00
 • 2019 februar 28. csütörtök 14.00
 • 2019 március 7. csütörtök 14.00

A szóbeli elbeszélgetés beosztás alapján történik. A jelentkezőnek az iskolában a megadott szóbeli időpontban kell megjelennie. Amennyiben az időpont nem megfelelő, kérem e-mailben azt időben jelezze előre.