Erasmus+

Erasmus+ 2014 Thüringia


A 2014/15-ös tanévben az Európai Unió és benne Magyarország elvi és gyakorlati támogatása segítségével az Erasmus+ 2014-es projekt keretében a Gourmand Vendéglátó-ipari, Kereskedelmi és Idegenforgalmi Szakképző iskola 20 diákja 1-1 hónapos gasztronómiai gyakorlaton vehetett részt Németország Thüringiai tartományában. A program központi német koordinációját német részről a Siegmundsburger Haus Werraqvelle Gmbh végezte, magyar, vagyis az Iskola oldaláról pedig Fritz Tibor Úr, német nyelvi tanár, a kiutazó diákok jó ismerője és nagy részüknek a tanára.

A résztvevő diákokat párokba osztva a tartományban egy kb 100 km-es sugarú körben 5 helyszínre szállították ki, ahol innentől kezdve hasznosíthatták az Iskolában eddig szerzett tudásukat, próbára tehették kitartásukat, elszántságukat, lelki erejüket, hiszen innentől kezdve több mint 4 hétig nagyrészt csupán a telefon jelentette a köldökzsinórt Magyarország felé.

A projekt részét képező monitoringok során a diákokat felkeresték az Iskola és a Gmbh részéről a szervezők és az ellenőrök. Az ellenőrzés során szerzett tapasztalatok sok segítséget fognak nyújtani a későbbi sikeres pályázatokban részt vevő diákok felkészítése során.

A tanulók lelkesek voltak, hozzáállásuk igen pozitív volt, amit a házigazdák dicsérettel nyugtáztak.

A diákok az alábbi hotelekben és panziókban töltötték a gyakorlatokat:

  • Masserberg, Hotel Rennsteig
  • Wohlmirstedt, Hotel zur Kaiserpfalz
  • Mühlhausen, Brauhaus zum Löwen
  • Alterstedt, Forsthaus Thiemsburg
  • Luisenthal, Waldhotel Berg


Azt, hogy a tanulók élményként élhették meg ezt a próbát, köszönhetjük az Erasmus+ kiírójának, az Európai Uniónak, szervezőinek, készséges ügyintézőinek és a német projektmenedzser cég operatív igazgatójának: Chresta Müllernek, központi projektmenedzsereinek: Dr. Manfred Müllernek és Ramona Herzognak, valamint a programban részt vállaló tanároknak és nem utolsó sorban Magyarországnak.