Digitális oktatás 2020

Kedves Diákok!


A nevelőtestületi értekezlet alapján iskolánkban a következő eljárásrendet alakítottuk ki az online-oktatás megvalósításához:

A kialakult új oktatási rend alapján szükséges a megtanítandó tananyag tekintetében bizonyos mértékű változtatásokkal és átrendezéssel élni, átgondolva azt, hogy mit érdemes és lehet digitális formában megtanítani. A digitális tanrend egyfajta tananyag tömbösítéssel is jár, hiszen előtérbe kerülnek az időigényes módszerek, mint önálló tananyag feldolgozás, esszé jellegű számonkérés, projekt munka.

A kommunikációs felületek kialakításánál figyelembe vettük a már meglévő kapcsolatokat, ennek alapján hoztuk illetve hoztátok létre a digitális csoportokat (többnyire osztályonként és tantárgyanként). A szaktanárok itt helyezik el a tanuláshoz szükséges segédanyagokat, információkat, házi feladatokat, határidőket.

Ezek tartalma osztályonkénti bontásban ezen az aloldalon elérhetőek, illetve a Kréta házi feladatok funkcióját is használni fogjuk.

Nektek diákoknak lesznek előírt feladataitok, ellenőrzések, és számonkérések is várhatók, valamint értékelést, osztályzatot is fogtok kapni, annak érdekében, hogy érvényesen és sikeresen zárhassátok a tanévet!


A különböző tantárgyakból kapott feladatok teljesítésére mindig egy meghatározott időkeret áll a rendelkezésetekre, melyeket a szaktanárok jelölnek ki. Kérjük, hogy napi szinten nézzétek a digitális csoportokathonlapot vagy a Krétát! A feladataitokat rendszerezzétek, készítsetek magatoknak napirendet! Ha elakadtok vagy bármi más probléma lépne fel, keressétek bátran az osztályfőnökötöket, szaktanárokat, vezetőséget.

A kapcsolattartás eszközei a digitális csoportok, a Kréta faliújság és üzenet menüpontjai lesznek.

Amennyiben a Kréta belépéssel bármilyen probléma lépne fel akkor kérjük ezt jelezzétek!


Rengeteg kérdés fogalmazódhat meg bennetek az érettségi vizsgákkal, kisérettségikkel, kompetencia mérésekkel, szintvizsgákkal és egyéb dolgokkal kapcsolatban. Ezekre mi sem tudjuk most a pontos válaszokat, de ha megszületnek a hivatalos állásfoglalások, továbbítjuk azokat felétek.

Ez az online tanulási rendszer nekünk pedagógusoknak is új, így kérjük, legyetek türelemmel, ki fogjuk ezt alakítani. Ebben az új oktatási környezetben nagy szükség van a diákok, tanárok és a szülők szoros együttműködésére, amit előre is nagyon köszönünk mindenkinek!

Kívánunk nektek sok erőt, kitartást és várjuk a mihamarabbi, nem csupán virtuális találkozást!                                     

Gourmand Középiskola osztályfőnökei, tanárai, vezetősége


Kattintsatok az osztályotokra, és tantárgyak szerinti bontásban megtaláljátok az aktuális tananyagokat.


Kérdés esetén forduljatok hozzánk bizalommal!


9.ny


9.b


10.b


10.a


1/9/a-b


2/10/a-b


5/13 oszt


2/12 oszt


1/11 oszt


12/c


12/1 oszt


11.b


12/a


12/b


Esti 11


Esti 12