Cukrász (iskolarendszerű felnőttoktatás, esti)

Esti államilag finanszírozott felnőttoktatás

Cukrász

OKJ SZÁM: 34 811 01


Iskolarendszerű képzési idő: 2 év, ingyenes


Legyél valódi cukrászművész!                           

 

Érdekel a gasztronómia? Te is úgy gondolod, hogy egy-egy étel összeállítása tekinthető művészi alkotásnak? Érdekel a konyhaművészet egyik legkreatívabb ágazata?


Akkor itt a helyed a Gourmand Iskola esti cukrász OKJ-s képzésén! A kétéves képzés ingyenes, amennyiben még nem rendelkezel két OKJ-s bizonyítvánnyal, de már befejezted az általános iskola 8. osztályát.


Tudtad, hogy a munkaerőpiacon a cukrász hiányszakmának minősül? Tudtad, hogy ma Magyarországon milyen sok cukrászdába keresnek valódi jól képzett cukrászokat? Volt már, hogy megcsodáltál egy gyönyörűen kidolgozott több emeletes tortát a kirakatban? Te is lehetsz azon cukrászok egyike, akik ilyen ételeket alkotnak.


JELENTKEZEM


AGourmand Iskola cukrász képzésén, lehetőséged nyílik elmerülni a cukrász szakma rétegeiben. Az alapoktól egészen eljuthatsz a bonyolultabb technikai tudáshoz. Miután elsajátítottad az alapokat, szakosodhatsz, hogy a cukrászaton belül, mely cukrászi ágazat áll a legközelebb hozzád. Lehetsz süteménykészítő, esetleg fagylaltkészítő. Választhatod, hogy te kifejezetten tortakészítő szeretnél lenni, vagy esetleg karamelldísz-készítő is! Lehetnél még marcipánfigura-készítő vagy bonbonkészítő is! Belegondoltál, milyen kreatív szakma is a cukrászat? Egy igazi szobrásszá válhatsz nálunk, akinek a szobrai ehetőek, és mosolyt csalnak az emberek arcára. Abban pedig biztos lehetsz, hogy soha nem lesz gondod a munkapiacon való elhelyezkedéssel, mert cukrászokat egyfolytában keresnek.


JELENTKEZEM


Tudtad, hogy a legtöbb cukrász tanfolyam az országban nagyon drága, és közben maximum 5 hónaptól-egy évesek csupán? A Gourmand Iskolában egy kétéves ingyenes esti tagozatos felnőttképzést biztosítunk, amely képzés elvégzése után, szakmai oklevelet kapsz arról, hogy valóban cukrász vagy, aki egy kifejezett cukrászi ágazatra szakosodott, amelyben professzionális tudást és technikát sajátított el. Az sem mellékes, hogy mivel a képzés esti tagozaton végezhető, mellette akár vállalhatsz állást is. Képzésünkön szuper tanároktól és cukrászmesterektől tanulhatod a szakma fortélyait, és egy kedves, jó hangulatú csapat részévé válhatsz, amelyben garantáltan jól érezheted magad, miközben egy olyan szakmát tanulhatsz ki, ami egy életen át tartó megélhetést biztosít neked. Így tehát, ha valaha arról álmodtál, hogy cukrász leszel, itt a helyed nálunk! Ne habozz hát, légy te is a Gourmand Iskola cukrásztanulója!


A szakképesítéssel leggyakrabban betölthető foglalkozások, munkakörök:


Feor száma Feor megnevezése Betölthető munkakörök
5135 Cukrász Süteménykészítő
Tortakészítő
Fagylaltkészítő
Marcipánfigura készítő
Karamell dísz készítő
Bonbonkészítő


Adatok


  • Képzés: 34 811 01 Cukrász
  • Szakmacsoport: Vendéglátás-turisztika
  • Ágazati besorolás: Vendéglátóipar
  • Megszerezhető képesítés: Szakképesítés
  • Iskolai vagy szakmai előképzettség: alapfokú iskolai végzettség vagy iskolai előképzettség hiányában (lsd bemenetei kompetencia)
  • Bemeneti kompetencia: a képzés megkezdhető a 29/2016. (VIII. 26.) NGM rendelet 3.számú mellékletében a Vendéglátás- turisztika szakmacsoportra meghatározott kompetenciák birtokában.
  • Egészségügyi alkalmassági vizsgálat: szükséges
  • Pályaalkalmassági vizsgálat: szükséges
  • Képzés munkarendje: Esti
  • Képzési forma: Felnőttoktatás


JELENTKEZEM
FELVILÁGOSÍTÁS, BŐVEBB INFORMÁCIÓ

E-mailben az info@gourmand-iskola.hu e-mail címen, vagy a

Tel:  +36 30 217 6393, +36 30 488 0962, +36 30 9714 858 valamint a +36 1 403-3585 telefonszámokon